Contacteer ons voor de beste service.

Zandkoekjes

Met de Prote├»ne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. 
Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke zandkoekjes eens!

Aantal porties: 8  (of 40 kleine koekjes)

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 20 minuten

Ingredi├źnten:

  • 96 g Herbalife Nutrition Prote├»ne Bakmix (6 maatlepels)
  • 112 g Prote├»nedrinkmix (PDM) (6 maatlepels)
  • 50 g volkorenbloem, plus extra om te bestuiven
  • 80 g margarine met verlaagd vetgehalte, gesmolten
  • 70 ml halfvolle melk

Benodigdheden

20 cm ronde oven bakvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasstand 3 en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix, PDM en bloem. Doe de gesmolten margarine erbij en roer dan geleidelijk de melk erdoor. Gebruik je hand om van het mengsel een deegbal te maken, door 1 minuut te kneden. Het deeg moet stevig maar kleverig zijn.
  2. Leg het deeg in de bakvorm en doop een metalen lepel in een kopje water of melk. Strijk hiermee het deeg glad zodat het hele blik gevuld is en er een glad oppervlak ontstaat. Bestuif een vork met een beetje bloem en maak een patroon langs de hele rand van het deeg, door de tanden van de vork in het deeg te duwen en inkepingen te maken. Verdeel vervolgens het deeg in acht driehoeken binnen de cirkel, door 4 lijnen te zetten met een mesje. Prik met een vork verschillende keren in het deeg om een stippenpatroon te maken.
  3. Bak de zandkoekjes 15-20 minuten onder in de oven, tot ze goudbruin zijn, en laat ze afkoelen in de vorm. Haal ze uit de vorm en snijd de lijnen door om 8 driehoekige stukjes zandkoek te maken.


Voedingswaarde per portie

155 Energie (kcal)

5,0 Vet (g)

12,1 Koolhydraten (g)

1,7 Vezels (g)

13,2 Eiwitten (g)

1,1 Vetten waarvan verzadigde vetzuren (g)

1,0 Koolhydraten waarvan suikers (g)

0,7 Zout (g)

*De voedingswaarden van de Proteïne Bakmix blijven onveranderd bij het verwarmen, maar als andere Herbalife Nutrition-producten ook in de recepten worden gebruikt, kunnen sommige vitaminegehaltes in die producten dalen door het verwarmen.

Meer dan 20 jaar ervaring.