Weekrecept:
Gezondere Dagelijkse Kost

👉  IEDERE WOENSDAG EEN NIEUW RECEPT


GEZONDERE HAVERMOUTKOEKJES MET
 BANAAN

Deze week deelt dieetkok Luc Diels het recept voor super lekkere, gezondere havermoutkoekjes met banaan!
En dit met maar 3 ingrediënten!
Geen bloem, geen boter, geen eieren én geen toegevoegde suikers ... maar wel met héél, héél véél smaak! 
Dus pakken minder calorieën én stukken gezonder!

Havermout is gezond! En lijnzaad?
Lijnzaad is supergezond; lijkt een beetje op zonnebloempitten, maar is afkomstig van de vlasplant. Lijnzaad smaakt naar noten en zit boordevol voedingsstoffen. Het bevat niet alleen vitamine B1 en B2 en mineralen, maar ook gezonde vetten (o.a. Omega-3, Omega-6 en Omega-9), eiwitten (25% van elk zaadje bestaat uit eiwit) en vezels (33g/100g lijnzaad). En die doen heel wat goeds voor ons lichaam. Klinkt als een fabel, maar de bruine zaadjes zijn wel degelijk goed voor de lijn.
Daarom combineer ik graag havermout met lijnzaad.
Gemakkelijk, snel klaar, een lekker geurende keuken én gezondere dagelijkse kost!

Je kunt ze 1 week bewaren in een afgesloten doos, maar dan zijn ze waarschijnlijk allang op.

Nodig? (6 koeken)
50 g havermout (bio)
1 rijpe banaan
1 el gebroken lijnzaad

Hoe?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pureer de banaan in de blender/mixer.
Doe de puree van banaan, havermout en gebroken lijnzaad in een kom.
Roer alles door elkaar.
Laat 15 minuten 'zwellen' (buiten de koelkast)

Om deze gezondere koekjes te bakken:
Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een bakmat (milieu).
Schep een eetlepel van het deeg op de bakplaat.
Plet met de bolle kant van de lepel een mooie vorm.

Bak de koekjes 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Tot volgende week woensdag voor een nieuw recept van Gezondere Dagelijkse Kost.

Gezondheid!

Luc