Weekrecept:
Gezondere Dagelijkse Kost

👉  IEDERE WOENSDAG EEN NIEUW RECEPT


GEZONDERE MALSE SMULWAFELS

Deze week deelt dieetkok Luc Diels het recept voor super lekkere malse én gezondere smulwafels.
Geloof jij dat ze bestaan?
⛔️ zonder bloem
⛔️ zonder boter
⛔️ zonder suiker
⛔️ zonder melk

Bak ze maar, en je zal zien dat ze een heerlijke variant zijn van gekende (vettere) malse wafels.
Maar wel met héél, héél véél smaak!
Stukken gezonder en pakken minder calorieën!

Je kunt ze perfect invriezen, maar ze zullen tegen dan waarschijnlijk al lang op zijn.

Nodig? (8 - 10 smulwafels)
170 g havermout
16 g bakpoeder (= 1 klein zakje)
300 ml sojamelk (of halfvolle melk + 1/2 el citroensap)
2 eieren
40 g Zusto*-zoetstof (gezondst)   *Info: Klik hier
          of 4 rijpe bananen (gezond)
          of 40 g kokosbloesemsuiker (gezond)
1 snuifje zout
1/2 tl kaneel
beetje kokosolie, voor het wafelijzer

Hoe?
Meng de fijngemalen havermoutvlokken en bakpoeder samen.

Voeg hierbij de Zusto, de kaneel en het snuifje zout.
Meng deze droge delen goed onder mekaar.

Klop de sojamelk en de eieren goed los met een klopper.

Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel.
Klop stevig op met een mixer gedurende 2 minuten.

Laat het beslag ½ uur rusten (op kamertemperatuur).

Zet ondertussen het wafelijzer aan.
Smeer het boven én onder in met wat kokosolie.

Roer het beslag nogmaals goed op.
Giet het beslag in het heet wafelijzer. (tot de ruitjes onder staan)
Bak ze in 7 tot 10 minuten goudbruin gaar.

Ze zijn heerlijk als snack, hoewel ze hun krokantheid wel verliezen.
Ook vriezen ze prima in, en je hoeft ze niet eens te ontdooien. Haal ze uit de diepvriezer en steek ze gewoon een minuutje in de broodrooster en ze zijn krokanter als nooit te voren.
Je kan de wafels warmhouden in een oven van 100°C, maar je kan ze ook laten afkoelen op een taartrooster.

Smullen maar!

Tot volgende week woensdag voor een nieuw recept van Gezondere Dagelijkse Kost.

Gezondheid!

Luc