Contacteer ons voor de beste service.

Volkoren Speltbrood

Ingrediƫnten voor 1 speltbrood:
250 g speltbloem
250 g speltmeel
8 g zout
8 g droge gist
320 g lauw water

Bereidingswijze:
Meng het meel en de bloem in een kom van je keukenmachine.
Voeg de gist en het zout toe en zorg dat ze elkaar vooraf niet raken.
Voeg het lauwe water toe.
Kneed er in 10 minuten een soepel en elastisch deeg van.
Doe het deeg in een met olie ingevette kom.
Dek af met een natte theedoek of een stuk plastic huishoudfolie.
Laat het deeg op een warme plek Ć©Ć©n uur rijzen (deeg verdubbelt).
Haal het deeg uit de kom en druk voorzichtig de lucht eruit.
Rol het uit tot een ronde vorm.
Breng alle buitenzijdes naar binnen, zodat er een mooie bol ontstaat.
Leg de bol op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat het deeg nogmaals afgedekt Ć©Ć©n uur rijzen.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200Ā°C
(zet onderin een kommetje met water; dit zorgt voor stoom).
Kerf het deeg in met een scherp mes.
Bestrooi met de havervlokken.
Bak het speltbrood in 35 minuten goudbruin.

Dit brood bevat geen conserveringsmiddelen en wordt daardoor sneller oud. Je kunt het speltbrood ook goed invriezen. Snijd van tevoren in sneetjes, zodat je per portie uit de diepvries kunt halen.

Smakelijk, of beter, gezondheid!

Meer dan 20 jaar ervaring.