Wat doet een Fit-Coach?

Een Fit-Coach stippelt kleine stappen uit om zo doelen te bereiken en biedt onderweg begeleiding en ondersteuning aan zodat hun klanten in staat zijn hun vooropgestelde doelen te bereiken.

Een Fit-Coach begint steeds met een intake gesprek om van daaruit doelgerichte richtlijnen en aanpassingen te geven in levensstijl en eetgewoonten.

Een Fit-Coach begeleidt klanten gedurende het ganse traject in: ...

1. Gezond Eten 

Een gezond eetpatroon wordt al te vaak beschouwd als een individuele keuze, maar de omgeving oefent een minstens even grote invloed uit op de keuzes van mensen. Daarom bieden onze Coaches advies en hulp door een "gezonder eetpatroon" aan te bieden, zodanig dat "gezond eten" een makkelijke keuze wordt. Voor mensen met weinig tijd bieden onze TotaalFit-Coaches een gezonde en makkelijke oplossing, die wetenschappelijk onderbouwd is.

2. Bewegen

Een gezonde levensstijl biedt tal van voordelen. Zo is regelmatig voldoende beweging (joggen, wandelen, zwemmen, fietsen, FitWalk, ...) bevorderlijk niet alleen voor het lichaam, maar ook voor het geestelijk welzijn. Daarom motiveren onze coaches mensen met hun bewegingspatroon.

3. Haalbaar "Voedingsplan"op maat

Wanneer we geleerd hebben om een gezond eetpatroon te volgen en gezond te koken is diëten vaak niet nodig. Bij diëten denken we vaak ook aan snel afvallen en drastisch minder eten.
Echter ons doel is in de eerste plaats: preventie.
Het voorkomen van gewichtstoename en obesitas door middel van gewichtsbeheersing. Dit heeft dan weer een positieve invloed op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en zoveel meer.
Zo nodig stelt de coach, in overleg met de klant, een haalbaar voeding
splan op. Hierbij kan hij rekenen op onze expertise, die besproken en aangeleerd worden tijdens de opleidingen.