Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

Zorg voor een goed eetritme!

17-04-2018

Spreid uw voeding over 4 tot 5 (kleinere), liefst gezonde(re) maaltijden per dag. 

Een ontbijt om de dag te beginnen, een lunch (ook al heeft u weinig tijd), het avondeten (de laatste maaltijd) en het vieruurtje. 

HET ONTBIJT

Na een nacht vasten, heeft ons organisme energie nodig om de dag goed te beginnen. Er is namelijk misschien al 12 uur verstreken sinds het avondeten van de vorige dag. 

Het ontbijt moet gemiddeld 20 tot 25% van de dagelijkse calorieaanvoer verschaffen.

Ideaal gesproken bestaat het uit een drankje, bij voorkeur volkoren granen, een zuivelproduct en een stuk fruit. Daar kunnen ook nog boter, confituur of honing aan toegevoegd worden, afhankelijk van het beoogde doel. 

DE LUNCH en HET AVONDETEN

De lunch verschaft 30 tot 40% van de dagelijkse calorieaanbreng. Hij stelt ons in staat de batterijen weer op te laden na een actieve voormiddag.

Het avondeten is een gezellig moment voor het hele gezin. Het is lichter dan de lunch en verschaft 30 tot 35% van de dagelijkse calorieaanbreng; verder ziet het er ongeveer zo uit als de lunch.

Deze maaltijden bestaan uit een stuk fruit of een portie rauwe groenten, vlees (bij één of twee maaltijden, afhankelijk van de fase van gewichtsbeheersing waarin u zich bevindt), een groene groente of een zetmeelhoudend product, een zuivelproduct, dat alles met een beetje brood (of beschuiten) en water.

HET VIERUURTJE

Tussen de lunch en het avondeten ligt gemiddeld 6 to 7 uren. Het is normaal dat we in deze tijdspannen honger krijgen: ze duurt soms even lang als onze nachten. De beste manier om dit op te vangen is een vieruurtje, bestaande uit een graanproduct (liefst volkoren), een zuivelproduct, een stuk fruit en een drankje (water, thee, ...)

EEN EXTRA TUSSENDOORTJE?

In sommige gevallen kan het nodig zijn om in de voormiddag ook een tussendoortje te nemen. Kies dan in ieder geval voor gezonde tussendoortjes zoals een stuk fruit en een drankje.


Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.