Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

Daarom is VRIESKOU goed voor je!

29-11-2021

In de winter klagen we graag over "de kou". En zeker als er ook nog een extra bries staat. Maar heb je er weleens over nagedacht dat de kou ook heel goed voor je is?

Het koude weer heeft tal van voordelen. Sommige liggen enorm voor de hand, andere zou je juist niet verwachten. Hoe dan ook, lees onderstaande voordelen, dan ga je voortaan heel  anders tegen vrieskou aankijken. 

Sporten bij koud weer

Door de koude reageren je spieren minder snel. Bij lage temperaturen loop je dus effectief het risico om sneller spierpijn te krijgen. Dat is geen reden om niet buiten te sporten, maar wél een reden om vooraf goed en degelijk op te warmen.

Een goede opwarming is een training, die je spieren voorbereidt op de activiteit die je daarna gaat doen. Rustig beginnen en dan langzaam opbouwen is prima. 

Lees meer op www.fitwalk.be 

Bacteriën en ziektedragers krijgen minder kans

Veel mensen denken dat koud weer je ziek maakt, maar dit klopt niet helemaal. 

Koud weer zelf veroorzaakt geen ziektes. Integendeel zelfs, Ziektedragers krijgen bij koud weer veel minder kans om zich te verspreiden. Volgens Katrien Goossens van de vakgroep biologie aan de UGent ligt bacterieel leven bij temperaturen onder nul namelijk vrijwel stil. 

Helaas is dat blijkbaar voor virussen niet het geval

Je valt makkelijker af

In de winter val je veel makkelijker af dan in de zomer. 

Dit komt omdat je lichaam zich veel meer moet inspannen om zichzelf op temperatuur te houden. Je verbrandt dus meer calorieën. Dit werkt natuurlijk het beste als je het ook koud hebt. 

Zet dus gerust de verwarming een stukje lager, of ga eropuit in de kou. 

En natuurlijk speelt voeding ook een belangrijke rol. Hoe gezonder je eet, hoe makkelijker dit afvallen in de winter gaat.

Vind je het moeilijk om 3 keer per dag voor een geschikte maaltijd te zorgen? Probeer dan eens een lekkere shake, helemaal naar jou smaak gemaakt. Of een lekkere warme Herbalife soep? Of een reep? Er zijn tal van mogelijkheden. Contacteer ons als je meer info wilt. 

Betere nachtrust en concentratie

Met koud weer slaap je beter. Dit komt omdat het lichaam tijdens het slapen warmte moet kwijtraken. 

Afkoelen kost meer energie dan weer opwarmen, dus na een koude nacht ben je beter uitgerust dan na een warme nacht waarin het lichaam veel energie heeft moeten verbruiken om de juiste temperatuur te houden. 

De volgende dag merk je dit terug in je concentratievermogen!

Kou stimuleert de herstellende werking van de huid

Veel mensen hebben in de winter last van een droge of geïrriteerde huid. Dit betekent echter niet dat kou slecht is voor de huid. 

De huid werkt juist harder om zich te herstellen en dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie sneller gaat. 

Ontstekingen en zwellingen verdwijnen veel sneller, vooral rond je gezicht.

Zorg voor een goede beschermende dagcrème, met zonnefactor liefst. Want ook tijdens de koude dagen kan de zon, door haar UVstralen, jouw huid beschadigen.

Zoek je een goede beschermende dagcrème, met zonnefactor? Klik op de foto, dan vind je er alles over terug. 

Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.