Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

Hoe de huid verzorgen na het dragen van een mondmasker?

18-05-2021
Kies een comfortabel mondmasker van ademend materiaal.
Kies een comfortabel mondmasker van ademend materiaal.

Tijdens deze Covid-tijd weten we allemaal hoe belangrijk het is om een mondmasker te dragen om de verspreiding van het virus te vertragen.

Echter soms kan het masker irritatie veroorzaken. Velen ervaren droogte, irritatie of zelfs puistjes. Ben je op zoek naar een oplossing?

Hier zijn enkele snelle tips en een "maak-het-zelfmasker", die kunnen helpen bij het voorkomen van huidirritaties, veroorzaakt door het dragen van mondmaskers. .

Kies het juiste mondmasker. 

Er zijn tal van creatieve en leuke opties als het gaat om mondmaskers. Kies eentje dat comfortabel past en gemaakt is van ademend materiaal. Niet alle stoffen zijn gelijk gemaakt en polyester kan soms zweet vangen, irritatie en acne veroorzaken. 

Het stof, waarvan het mondmasker is gemaakt, kan een groot verschil maken, vooral als je gevoelig bent voor puistjes. Zoek naar mondmaskers van katoen omdat ze kunnen helpen zweet te absorberen en de huid te laten ademen. 

Kies voor een katoenen mondkapje
Kies voor een katoenen mondkapje

Gebruik het mondmasker niet steeds opnieuw, dat zal helpen de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën te stoppen. Wissel af en was uw masker regelmatig, omdat dit acne, puistjes en huidirritaties gedurende de dag zal verlichten.

Bereid de huid voor voordat het mondmasker wordt opgezet. 

Een gezichtscrème met hydraterende eigenschappen aanbrengen voordat het mondmasker wordt opgezet, is een échte aanrader. 

Zoek een gezichtscrème met ingrediënten zoals kamille en Aloë veradie bekend staan om hun verzachtende hydraterende eigenschappen. Hydratatie kan irritatie helpen voorkomen. 

Probeer dikke en vettige make-up te vermijden, omdat deze de poriën kan verstoppen. Als je make-up draagt, zoek dan naar make-up op minerale basis en ingrediënten zoals titaandioxide, dat olie op de huid absorbeert.

Behandel de huid na het dragen van een mondmasker.

Na een lange dag met een mondmasker op het gelaat, kan de huid worden verwend met sulfaatvrije en hydraterende producten. Vermijd sulfaten, want het zijn sterke detergenten die de lipidestructuur van de bovenste epidermis veranderen en irriterend zijn. 

Nadat het mondmasker is afgenomen, wordt het gelaat best gewassen met een milde reiniger met hydraterende reinigingsingrediënten, die helpen vuil en olie van de huid te verwijderen. 

Vermijd het gebruik van heet water omdat het de huid kan irriteren en uitdrogen. Gebruik lauw water omdat de huid al gevoelig is om verdere irritatie helpen te voorkomen. 

Voltooi het proces door een moisturizer (=vochtinbrengende crème) aan te brengen met antioxidanten en essentiële oliën, die de huid kunnen herstellen en kalmeren.  


Een hydraterend masker ZELF maken.

Bij overmatige droogheid, irritatie of jeuk kan dit hydraterend masker verzachten.

Je hebt drie eenvoudige ingrediënten nodig:

• 3 eetlepels havermout
• 2 eetlepels Herbal Aloë Soothing Gel (van Herbalife Nutrition)

• 1 eetlepel honing

Instructies: 

  • Kook de havermout 20 tot 30 seconden met 2 eetlepels water. 
  • Haal uit de magnetron 
  • Voeg 2 eetlepels Herbal Aloë Soothing Gel en 1 eetlepel honing toe aan de hete havermout. 
  • Laat de havermout afkoelen.
  • Breng vervolgens aan op het gezicht, bij voorkeur met een gelaatsborstel. 
  • Laat 15 tot 20 minuten intrekken. 
  • Grondig wassen met warm water en een zachte sulfaatvrije reiniger!   

Werk af met een hydraterende moisturiser

Havermout en honing staan bekend om hun hydraterende eigenschappen en Herbal Aloë Soothing Gel heeft ingrediënten voor huidconditionering.Hoewel het een beetje lastig kan zijn om een mondmasker te dragen, kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is voor de gezondheid en de gezondheid van anderen. 

Huidirritatie veroorzaakt door het mondmasker is slechts tijdelijk. Wanneer deze eenvoudige tips worden toegepast, kunnen ze een verschil maken. 

Vergeet ook niet dat de producten die je op het gezicht en het lichaam worden gebruikt ook een merkbaar verschil kunnen maken in de manier waarop de huid eruit ziet en aanvoelt. 

Kies dus voor zachte producten die resultaten kunnen leveren via hun ingrediënten

Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.