Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

Een gezond voedingspatroon voor een gezonde huid (deel 1)

01-10-2021

Een gezond dieet is essentieel voor de gezondheid van uw lichaam, maar het is ook essentieel voor de gezondheid van uw huid.

Een verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder eiwitten, antioxidanten, vitamines en collageen, kunnen helpen het uiterlijk van uw huid te verbeteren. Een gezonde huid is gemakkelijk te herkennen omdat deze meestal gloeit. Hier zijn enkele voedingsstoffen die je kunt consumeren voor een gezonde, stralende huid. 

Voeding voor de gezondheid van de huid

Eet voldoende eiwitten.

Een eiwitarm dieet kan in de loop van vele maanden een verlies van huidskleur veroorzaken. Uw huid kan beginnen te verzakken en rimpelen voorbij wat redelijk is voor chronologische leeftijd.

Eiwitten zijn essentieel voor weefselherstel en de constructie van nieuw weefsel. Cellen hebben eiwitten nodig om hun leven te behouden, dus het lichaam gebruikt eiwitten om versleten of dode huidcellen te "vervangen". Het opnemen van eiwitten in uw dieet uit bronnen zoals kip, vlees, vis, soja of tofu zal u helpen die zorg op te lossen.

Maaltijdvervangende eiwitshakes zijn ook geweldige opties voor eiwitconsumptie, ze zijn plantaardig en ondersteunen bovendien het juiste cholesterol-niveau te behouden. 

Collageen Consumptie

Het collageen van het menselijk lichaam is goed voor 25% tot 30% van het totale eiwit, waarvan ongeveer 75% huidcollageen.

Collageen bevindt zich voornamelijk in het bindweefsel en het is verantwoordelijk voor de stevige structuur van de lederhuid.

Tijdens het verouderingsproces, dat halverwege de twintig begint, lijdt de huid aan een geleidelijk vochtverlies en wordt deze steeds droger.

Wanneer dit gebeurt, wordt de dermis dunner; het bindweefsel verliest zijn stevigheid en elasticiteit, en rimpels en doorzakken beginnen op te treden.

Een gezond voedingspatroon kan een gezonde huid ondersteunen. Het is de beste manier om er geweldig uit te zien en je goed te voelen.

Wanneer je je lichaam van binnenuit voedt, met de juiste voeding en voedingsstoffen, zal je lichaam je bedanken met een jeugdige en stralende huid!

Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.