Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

Drink meer water

25-05-2021

"Ik zou meer water moeten drinken." Het is iets wat ik vaak van klanten hoor. Ze weten dat het beter kan, maar ze vinden water niet lekker of het ontbreekt hun aan motivatie, 

Waarom het belangrijk is om voldoende water te drinken?

Je lichaam is meer water dan iets anders - ongeveer 60-70% van je lichaam is water. De vloeistof in je lichaam wordt betrokken bij een aantal genomen verbazingwekkend aantal.

Je moet voldoende water drinken zodat je lichaam je voedsel goed kan verteren en voedingsstoffen aan je cellen kan leveren, en om stoffen kwijt te raken die je lichaam niet wil.

Zonder voldoende water zou het regelen van het lichaamstemperatuur een uitdaging zijn.

Je gewrichten zouden niet gesmeerd worden en

je spieren zouden ook sneller moe worden.

Elke cel, weefsel Ć©n orgaan heeft water nodig om goed te kunnen functioneren.

Probeer deze tips om je waterinname elke dag te stimuleren.

Zet het water dat je wilt drinken op voorhand klaar.

Zet een kan water of een fles water op het aanrecht of op de werkplek, goed in het zicht. Op die manier word je eraan herinnerd om meer te gaan drinken. Het kan ook erg handig zijn als je precies wilt weten hoeveel water je gedronken hebt, die dag. 

Normaal gezien zou je 1,5 tot 2 liter plat water, per dag, moeten drinken. Ben je dat niet gewoon? Bouw het dan langzaam aan op. 

Begin met het water fris koel te zetten.
Water drink je best op kamertemperatuur. Maar als het jou makkelijker water doet drinken, begin je daar alvast mee, als je daar beter wordt door aangemoedigd.

Langzaam aan kan je jezelf eraan laten wennen om het af en toe toch eens op kamertemperatuur te drinken. 

Ochtendmond
Met de "Ochtendmond" bedoelen we dat de meesten van ons, van de natuur, een beetje uitgedroogd zijn, in de ochtend. Dus zet een glas water kort bij je op het nachtkastje, zodat je 's morgens meteen een stevig glas water kan drinken, voordat jouw voeten zelfs maar de vloer raken. Een goed begin voor de dag. 

Misschien helpt een rietje wel
Heb je moeite met het drinken zelf? Probeer te nippen door een rietje. Misschien vind je het gewoon leuker, misschien is het dat je grotere slokjes water neemt. 

Ik weet niet waarom dit werkt, maar veel mensen vertellen me dat ze meer water drinken als ze een rietje gebruiken.


Breng het op smaak
Maak je water speciaal! Voeg een schijfje citroen, limoen, wat komkommer, een paar bessen,  wat vers munt en een plakje verse gember toe aan jouw water. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt het speciaal en voegt een vleugje verfrissende smaak toe.

Aperitief
Drink jouw speciaal water als een aperitiefje. Dus begin jouw maaltijden met een stevig glas water. Niet alleen zul je meer water drinken gedurende de dag, het kan ook je eetlust een beetje beteugelen.


Herinneringen
Net als het bijhouden van je calorie-inname, kan het bijhouden van hoeveel water je drinkt veel helpen.  Heb je het niet zo met grote flessen water of tel je liever de glazen water, die je drinkt per dag, zet dan bijvoorbeeld een herinnering op jouw telefoon. 

Als je high-tech wilt gaan, zijn er apps voor je smartphone die je drinkherinneringen kunnen sturen, alles bijhouden en je zelfs een virtueel schouderklopje geven wanneer je doel hebt bereikt.

Dus ... door voldoende water te drinken, gaat je lichaam beter functioneren

Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privƩ en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.