Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

Boost jouw vitaliteit

01-06-2021

Een gezonde levensstijl geeft je meer energie.

Heb je soms het gevoel dat je geen energie meer hebt, dat je batterijen leeg zijn? Voel je je vaak futloos en moe, soms zelfs heel de dag door? Denk je soms "had ik maar dat tikkeltje meer energie"? 

In deze drukke tijden zijn er veel mensen die last hebben van een energietekort. Gelukkig zijn er manieren om onze vitaliteit te boosten

Een positieve(re) houding, een gezonde(re) levensstijl door meer te bewegen en gezonde(re) keuzes te maken in jouw voedingspatroon kan zeker helpen. Maar hoe begin je daaraan?

  Beweeg

  Wist je dat de gemiddelde Belg zelfs 7 uur per dag "zittend" doorbrengt? Wist je ook dat 50% daarvan negatieve gevolgen ervaart van langdurig zitten? En dat dit probleem kan leiden tot rugklachten en diabetes? 

  --> "Zitten" wordt ook het "nieuwe roken" genoemd. <--

  Aangezien jouw werk een groot deel van je dag in beslag neemt, is fysiek en mentaal fit zijn extra van belang. Wanneer je je lichamelijk fit voelt, voel je je vaak gelukkiger, zowel in je privé- als werkleven. 

  Naast sporten buiten werktijd, zijn er verschillende manieren om ook tijdens het werk te bewegen:

  • Wandelen: door in de pauze te gaan wandelen, alleen of met je collega's, haal je een frisse neus en ben je even in een andere omgeving.
  • Stap naar een collega toe om iets te vragen, in plaats van een e-mail te sturen of te bellen
  • Oefeningen die je zittend kunt doen: heb je een dag vol met deadlines en weinig tijd om van je stoel af te komen? Strek dan regelmatig je benen, kruis je armen voor je schouders of stretch je rug om in beweging te blijven.
  Je hoeft niet altijd intensief te gaan sporten om levenskwaliteit terug te vinden. Eenvoudig bewegen gedurende 30 minuten per dag kan reeds voldoende zijn. Maar doe iets wat je plezier aan beleeft. 

  Let op je voeding

  Gezonde(re) voeding draagt bij aan je fysieke en mentale fitheid. Eén van de belangrijkste onderdelen van gezonde voeding is het aanbrengen van variatie in je eetpatroon. Eet méér groenten en fruit en vermijd suikerhoudend voedsel en drankjes. Deze laatste geven wel een directe opkikker, maar zorgen daarna voor pas een échte dip! 

  Plus ze "spekken" jouw vetpercentage aan, zeker niet aan te raden als je jouw mooi figuurtje wilt behouden of zelfs wilt verbeteren. 


  Heb je toch af en toe nood aan een opkwikkend drankje, dan kan je bij jouw water een stukje fruit (zoals een stukje citroen, sinaasappel, ...) of groenten ( zoals een stukje komkommer) toevoegen. Dat oogt niet alleen mooi, maar zo'n mooi ogend glas water met iets leuks erin, brengt je ook in een andere stemming. 

  0nderaan deze rubriek kan je enkele gezondere alternatieven voor in jouw drinkwater terugvinden, die jouw vetverbranding en jouw vitaliteit kunnen stimuleren.  

  Een kleine selectie van gezonde tussendoortjes die je op weg kunnen helpen:

  • Hard gekookt ei: boost je energie en is goed voor je ogen en hersenen.
  • Avocado: helpt bij gewichtsverlies en er zitten gezonde vetten in.
  • Wortels: dragen bij aan je darmflora en je bloeddruk.
  • Sinaasappels: zorgen voor een vitamine C boost.

  Doe wat je leuk vindt

  Naast je fysieke gezondheid, draagt een hoge vitaliteit ook bij aan je mentale gezondheid. Vitale mensen bruisen van de energie en staan positief in het leven. Zorg er dus voor dat je iets doet dat je leuk vindt!

  Ontdek jouw talent, volg je passie en probeer te achterhalen wat jou écht motiveert. 

  Wat je vanuit jouw talent verricht, voelt voor jou heel vanzelfsprekend, omdat je er aanleg voor hebt. Als je dit weet te combineren met je (volgende) baan, kosten de werkzaamheden je geen energie, maar haal je er juist energie uit!

  Vitaliteit op de werkvloer

  Vitaliteit draagt positief bij aan jouw productiviteit en werktevredenheid. Let dus op de drankjes die je koopt, beweeg voldoende, eet bewust en doe wat je leuk vindt!


  Miek Brebels is al méér dan 20 jaar werkzaam met de Herbalife Nutrition producten. 

  Heeft u info of coaching nodig, kan u haar contacteren op 0496 94 32 93

  Herbalife Nutrition is een wereldwijd voedingsbedrijf dat producten levert om mensen te helpen een evenwichtige, actieve levensstijl te leiden. De producten worden verkocht via Onafhankelijk Herbalife Members, ze zijn daarom niet verkrijgbaar in de winkels. 

  Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
  Meer dan 20 jaar ervaring.