Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

5 tips om uw gevoelige huid rustig en mooi te houden

30-10-2018

Veel bedrijven brengen producten op de markt die ontworpen zijn voor een vette of gevoelige huid, maar hoe kun je zien welke producten geschikt voor je zijn?

Niemand vindt het leuk om gegeneraliseerd te worden en het kan frustrerend zijn te horen dat er maar drie basistypes van de huid zijn: olieachtig, gevoelig of 'normaal'.

Als je niet netjes in een van deze categorieën past, kan het kiezen van huidverzorgingsproducten een hele uitdaging zijn.

In een recente Europese studie beweerde 52% van de deelnemers dat hun huid gevoelig was. Dat is meer dan de helft. Vandaar enkele tips voor de gevoelige huid. Deze schoonheidstips kunnen ook nuttig zijn als je niet zeker bent van jouw huidtype of een combinatiehuid hebt.

"Gevoelige huid" in dit artikel verwijst niet naar medisch gediagnosticeerde aandoeningen, die altijd moeten worden behandeld volgens het advies van de arts.

Je zult ook ontdekken dat de gevoelige huid, die delicater is en met extra zorg moet worden behandeld, van persoon tot persoon kan verschillen. Een persoon kan merken dat zijn huid reageert op blootstelling aan extreme weersomstandigheden of nieuwe geuren. Terwijl een ander misschien vindt dat ze voorzichtig moeten zijn om producten te vermijden die zijn geformuleerd om te agressief te zijn en natuurlijke talg weg te nemen.

Laten we dus een paar manieren bekijken waarop mensen hun gevoelige huid kalm en helder kunnen houden.

5 verzorgingstips voor de gevoelige huid

1. Bescherm je huid met verzorgende crème, liefst met zonnefactor.

Zo'n verzorgende crème met zonnefactor is belangrijk voor elk huidtype; bijzonder voor de gevoelige huid, als het gaat om warmte en zon. Het is noodzakelijk voor iemand met een gevoelige huid om dagelijks een verzorgende crème, liefst met zonnefactor, aan te brengen.

2. Wees voorzichtig en mild met reinigen.

Overmatig scrubben of overmatig reinigen van de gevoelige huid kan irritatie veroorzaken. En misschien wil je ook liever niet wachten tot het water heet wordt, voordat je onder de douche staat, maar vind je lauw water prettiger. Want hitte kan een andere verzwarende factor zijn voor de gevoelige huid. Vergeet niet om je huid schoon te houden, maar overdrijf niet.

3. Kies voor ademende kledij

Mensen met een gevoelige huid kunnen merken dat het niet alleen geldt voor hun gelaat. Voor velen is een gevoelige huid een echte belevenis! Probeer je kleding los te houden en kies voor kledij met ademende stoffen.

4. Houd jouw huid gezond van binnenuit

Gezonde gewoonten zoals jezelf gehydrateerd houden door voldoende water te drinken, een voedzaam dieet te volgen en geregeld te bewegen, kunnen je algehele gezondheid verbeteren. En daarbij behoort ook jouw algehele uiterlijk, ongeacht jouw huidtype.

5. Maak tijd om nieuwe producten te testen

Investeren in een nieuw huidverzorgings- of make-up-product kan leuk zijn, maar zorg ervoor dat je eerst een patch test doet voordat je je helemaal overgeeft.

Een patchtest is een voorzorgsmaatregel en betekent simpelweg het toepassen van een product op een klein gebied. Afhankelijk van gevoeligheidsniveaus kunnen patchtests het beste 24 uur tot een week vóór een volledige toepassing worden toegepast.

Als je een gevoelige huid hebt, dan weet je wat het beste is voor jou. Je kan ook een kleine hoeveelheid product achter je oor deppen of op een andere onopvallende plek, om aan de veilige kant te blijven als u binnen een week na het testen van de patch geen nieuwe reactie ziet, is het waarschijnlijk ok om het op uw gevoelige huid te gebruiken.

PROFITEER van onze HALLOWEEN-PROMOTIE.

BESTEL voor 150€ aan producten en ontvang 30€ korting.

Gebruik de kortingscode: HALLOWEEN

Geldig tem zondag 4 nov 2018.   Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.