Contacteer ons voor de beste service. VOEDING & BEWEGING voor een beter leven. Word ook Zelf Herbalife Nutrition verdeler.

10 tips voor een gezond WK

05-07-2018

Het elftal van Japan was geen "hapklare sushi",  maar onze Duivels deden het goed  en staan nu in de kwartfinale van het WK. 

WK supporters zitten vaak onderuit gezakt in de zetel met een "Braziliaans" biertje, maar waarom kiezen we niet voor een gezond alternatief?

Maak indruk met de culinaire driekleur

Wat dacht je van een drie-kleuren-snack, een prikker met zwarte olijven, gele paprika en kerstomaat? Het brengt je al meteen in de juiste sfeer én gezonder dan chips of borrelnootjes. Jouw mede-supporters gaan jouw creativiteit appreciëren. 

Ga voor een gezellig muurtje

Voetbal kijken, doet iedereen op zijn eigen manier: in de mensenmassa op een groot scherm of thuis gezellig met de familieleden. 

Sociale contacten zijn zuurstof voor de mens. Wie weet vindt jouw stille buurman of schoonmoeder het ook wel leuk om samen naar het WK te kijken en leer je hen op een heel andere manier kennen.

Vlot naar het supportersdorp

Plannen om op verplaatsing de match te volgen? Vermijd de auto en de volle parkings, maar ga te voet of met de fiets. Met de fiets op de trein kan ook een optie zijn. De broodnodige beweging zorgt voor de zwoele avondbries, voordat je massaal de longen uit je lijf schreeuwt in het supportersdorp.

Vermijd blessuretijd

Het is warm en dat zal zo nog een tijdje blijven. Drink voldoende water, ook als je thuis blijft.  Thuis kan je water met een smaakje presenteren. Een kleurrijke waterkan met limoen, ananas of munt of een zelfgemaakte ijsthee zorgt meteen voor een goede sfeer. Wedden dat zelfs jouw nonkel Rudy voor jouw duivelse drankjes valt?

Ga volop voor de wave

Een voetbalmatch is ideaal om regelmatig recht te staan én de bilspieren te trainen. Veer extra op bij een doelpunt, gooi je volop in de wave, maak een dansje als de Duivels de tegenaanval inzetten. Het stilzitten onderbreken was nog nooit zo leuk en makkelijk.

Neem zelf een rustdag

Ga je na de match blijven plakken? Vervang het minder gezond eten en drinken met een gezonde boost. Want we hebben nog tot de finale te gaan !

Toon je balcontrole tijdens de middaglunch

Voel je de spanning 's middags al stijgen? Trek met je collega's naar het park om onder de bomen een balletje te trappen. Of ga samen met je kleine sterspelers in de tuin wat oefenen.

1 Maradona is genoeg

De match tegen Japan was er eentje met veel nagelbijten en stevige hartkloppingen. Geen pauze voor jou zonder een sigaretje tegen de stress? Probeer het gewoon eens zonder en ga een blokje om. Roken en voetbal, het blijft er een beetje raar uitzien, zelfs voor Maradona. Voetbal zonder sigaretten kan. Deze week tekende Cercle Brugge nog in voor een rookvrij stadion.

Pimp het pronostiekje

Voetbal enkel voor jonge snaken? Het tegendeel is waar. Werk je bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum? Hou dan ook daar de WK-hype volop aan de gang. Gezamenlijke pronostiek voor de match België-Brazilië? Man van de match kiezen? Speciaal Duivels-menu?

Zet jezelf niet buitenspel

Ga je totaal uit je dak en liep het een beetje uit de hand? Geen paniek. Vandaag is een nieuwe dag die je volop gezond kan aanpakken. Focus op het positieve. Elke stap telt. En morgen, morgen zijn wij fitte burgers die de Duivels naar ongekende hoogten loodsen. Allemaal samen! 

Nieuwsgierig welke producten onze Rode Duivels gebruiken? 

Klik dan op het onderstaande knopje. 

Miek Brebels geeft ook motiverende & inspirerende Life-Coach-Sessies, privé en in groep. Ook voor ondernemers, service-clubs, ...
Meer dan 20 jaar ervaring.