Weekrecept:
Gezondere Dagelijkse Kost

👉  IEDERE WOENSDAG EEN NIEUW RECEPT


GEZONDERE BROCCOLISOEP MET BASILICUM EN LOOK

Deze week deelt dieetkok Luc Diels het recept voor super lekkere, gezondere broccolisoep met basilicum!
Glutenvrij, vegetarisch én zonder bindmiddelen!
Maar wel met héél, héél véél smaak!
Stukken gezonder en pakken minder calorieën (85Kcal/p)!

Broccoli bevat relatief veel vitamine C, A, K, B2, B6 en foliumzuur, en mineralen zoals ijzer, kalium, calcium en magnesium.

Broccoli is ook relatief rijk aan betacaroteen en luteïne en aan zwavelverbindingen (glucosinolaten). Die zwavelverbindingen worden omgezet in bioactieve stoffen (sulforafaan en indol-3-carbinol) die fungeren als antioxidanten die ontstekingsverschijnselen kunnen afremmen en beschadiging van lichaamscellen kunnen voorkomen.

Broccoli is caloriearm (30kcal/100g) en is tevens de meest vezelrijke groente. Daarom dat ik ook altijd de stam fijngesneden gebruik om niet té lang koken tegen te gaan (verlies van gezonde bestanddelen).

Gemakkelijk, snel klaar, een lekker geurende keuken én gezondere dagelijkse kost!

Je kunt ze perfect invriezen, maar ze zal waarschijnlijk al snel op zijn.

Nodig? (4 borden)
1 grote ui
2 tenen knoflook
500 g broccoli
1 el olijfolie
15 g verse basilicum
1 vetvrij en/of zoutarm bouillonblokje
750 ml kokend water

Hoe?
Snijd de ui in stukken.

Pel en snij de knoflook fijn.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Snijd de stam in dunne schijfjes.

Verhit de olijfolie.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig op laag vuur.
Voeg de broccoli (roosjes en stam), de basilicumblaadjes,
het bouillonblokje én het
kokend water toe.
Breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag.
Laat 12 minuten zachtjes koken met deksel.
Mix de soep glad met de staafmixer.

Kruiden met peper, muskaatnoot (en zout).

Tot volgende week woensdag voor een nieuw recept van Gezondere Dagelijkse Kost.

Gezondheid!

Luc