Weekrecept:
Gezondere Dagelijkse Kost

👉  IEDERE WOENSDAG EEN NIEUW RECEPT


GEZONDER KIP-CHAMPIGNON GEHAKTBROODJE


Deze week deelt dieetkok
Luc Diels het recept voor een super lekker gezond Kip-Champignon Gehaktbroodje

De magere variant van de gekende 'vette' vleesbroodjes. 

Knalvol smaak en oh-zo gemakkelijk te bereiden!
Snel klaar en geen aanval op je lijn!

Meer vezels op tafel met dit gehaktbroodje.
Warm of koud; altijd lekker.

Nodig?      (4-6 personen)
500 g kipgehakt
500 g verse champignons
1 grote ui
2 bio eieren
2 teentjes knoflook
2 el (gedroogde) gehakte peterselie
2 tl olijfolie
een beetje boter om de bakvorm in te vetten
peper en zout (tijm, curry, dragon, paprika, ...)

Hoe?

Wrijf de champignons droog schoon.

Snij ze in kleine stukjes.
Bak ze olijfolie totdat alle vocht eruit is.

Pel de ui en de knoflook.
Snipper ze fijn.
Bak ze samen glazig in wat hete olijfolie.

Maak het gehakt aan met de eieren.
Voeg er de afgekoelde ui, look en champignons aan toe.

Voeg de gehakte peterselie en de andere kruiden aan toe.
Meng goed.

Vet een rechthoekige bakvorm in met wat boter.
Stort het gehaktbrood erin.

Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C.
Warm of koud, altijd lekker.

Tot volgende week woensdag voor een nieuw recept van Gezondere Dagelijkse Kost.

Smakelijk, of beter gezegd: gezondheid!

Luc

ps. "like" mijn recepten op Facebook - deel ze met iedereen voor wie gezond eten belangrijk is