3 Gezondere Recepten
met Dagelijkse Ingrediënten

👉 SCROL NAAR BENEDEN VOOR DE RECENTSTE RECEPTEN

Week 1 - Gezondere Speculaas
Week 1 - Gezondere Speculaas

GEZONDERE SPECULAAS

Sinterklaastijd hoeft niet per se ongezond te zijn.
Vandaag deelt dieetkok
Luc Diels het recept voor super lekkere, gezondere speculaas! Iets minder calorieën én veel gezonder!

Gezondere speculaas; zonder boter, zonder eieren, zonder geraffineerde kandijsuiker, zonder witte bloem ... maar wel met héél, héél véél smaak! Mijn speculaas doet qua smaak zeker niet onder voor de 'gewone', minder gezonde variant. Gemakkelijk, snel klaar en een lekker geurende keuken. Ideaal om samen met de kids te doen.
Je kunt ze 1 week bewaren in een afgesloten doos, maar dan zijn ze waarschijnlijk allang op.

Nodig?
 140 g kokosolie
250 g speltmeel + 1 tl bakpoeder OF 250 g zelfrijzende bloem
100 g kokosbloesemsuiker
2 el speculaaskruiden
4 el amandelmelk
wat amandelschilfers
snuifje zout

Hoe?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie (niet verwarmen).

Meng ALLES samen in een kom, MAAR voeg het vocht als laatste toe.
Kneed hier een deeg van (keukenmachine of met je handen).

Rol op een vel bakpapier het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.
Druk de amandelschilfers in het deeg.

Bak de speculaas in 20-25 minuten goudbruin en heerlijk krokant.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Gezondheid!
Luc. 

ps. ik zie héél graag jullie creaties HIER verschijnen


Week 2 - Gezondere RodeKool Soep met Appel
Week 2 - Gezondere RodeKool Soep met Appel


GEZONDERE RODEKOOL SOEP MET APPEL

Rodekool is niet meteen een groente waar je aan denkt om soep van te maken, maar waarom eigenlijk niet? Het zit namelijk boordevol goede voedingsmiddelen; vitaminen C, E en K, zit het vol vezels en bevat anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) die een ontstekingsremmende werking hebben.

Vandaag deelt dieetkok Luc Diels dit recept. Snel klaar met eenvoudige ingrediënten, ontzettend gezond én ook nog eens koolhydraatarm; typisch voor Luc-de-Dieetkok. Smakelijk!




Nodig?
(4 pers.)

400 g Maaslandse rode kool
2 el olijfolie
2 uien
1 appel (zoetere streekappel)
1,5 l bouillon (vetarme blokjes)
1/3 koffielepel azijn (om de kleur te bewaren)
peper & zout
(eventueel 2 teentjes knoflook)

Hoe?
Bak de gesnipperde ui en knoflook glazig in olijfolie.
Voeg de rode kool toe (in stukjes gesneden).
Laat goed doorwarmen.
Bevochtig met de bouillon.
Laat ± 30 minuten koken tot alles bijna gaar is.
Voeg een halve fijngesneden appel (gewassen én geschild) toe.
Voeg de azijn toe (voor het behoud van de rode kleur)
Laat ± 15 minuten verder koken tot alles gaar is.
Mix de soep.
Kruiden met peper & zout.

Snijd de overige halve appel ongeschild in kleine stukjes.
En garneer hiermee de soep bij het serveren.

Gezondheid!

Luc.

ps. ik zie héél graag jullie creaties HIER verschijnen.



GEZONDERE CHOCOLADE TRUFFELS 

Heerlijke chocolade truffels gemaakt met maar 3 ingrediënten!

Lekker tijdens Sinterklaas avond of als zoet hapje bij de koffie, thee of warme chocolademelk.

De (klein)kinderen kunnen hierbij flink helpen.
Laat nu de sint maar komen.



Nodig? (8 truffels)
135 gr gezondere speculaas (zie hierboven recept 1)
of gekochte (ongezondere) speculaas
35 gr mascarpone
75 gr melk chocolade

Hoe?
Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine.
Houd ongeveer 1 eetlepel kruimels apart als garnituur.

Roer de roomkaas door de rest van de speculaaskruimels.
Draai er met je handen 8 balletjes van.
Leg ze een half uurtje in de koelkast.

Smelt de chocolade voorzichtig (bain-marie).
Rol hier kort de koude speculaasballetjes door.
Haal er uit met een vork en laat iets uitdruipen.
Leg ze op een plank met een stuk bakpapier.
Bestrooi de bovenzijde met wat bewaarde speculaaskruimels.
Zet ze minstens 1 uur terug in de koelkast.

Bewaar ze afgesloten in de koelkast.
Haal ze kort voor het snoepen uit de koelkast.

Gezondheid!
Luc

ps. ik zie héél graag jullie creaties HIER verschijnen.


GEZONDERE HERFSTRAGOUT 

Dit overheerlijke gezondere recept kun je hier vinden vanaf WOENSDAG  7 DECEMBER