Woensdag-Week-Recept
Gezondere Dagelijkse Kost


BORRELNOOTJES MET FIJNE KRUIDEN


Deze week deelt dieetkok
Luc Diels het recept voor een super knapperige, gezondere borrelnootjes!

Heerlijke variant van gekende (ongezondere) borrelnootjes. Super gezond én lekker verzadigend! Zelfs de kinderen kunnen niet raden wat dit is...
Knalvol smaak en met maar 1/5 van de calorieën.

Gemakkelijk, snel klaar en een lekker geurende keuken!

Kikkererwten hebben een verzadigend effect omwille van de vele eiwitten. En aangezien het belangrijk is om voldoende eiwitten van plantaardige oorsprong te kiezen, is dit het ideale tussendoortje of snack.


Nodig?
      (6 tot 8 personen)

400 g kikkererwten (uit blik of bokaal) uitgelekt, niet afspoelen
2 el olijfolie
1 tl zout
1 tl tijm
3 tl andere fijne kruiden; experimenteer zelf met:
spicy cajun kruiden, (gerookte) paprikapoeder, lookpoeder, currypoeder ...

Hoe?

Wrijf een beetje over de kikkererwten zodat de velletjes loskomen.
Verwijder de velletjes.

Doe de ontvelde kikkererwten in een kom.
Voeg er de olijfolie aan toe.
Meng hierbij alle kruiden.
(Ik voeg er zelf ook een beetje pikante kruiden aan toe)
Gebruik kruiden naargelang eigen smaak of smaak van de kids.

Meng alles goed onder mekaar.

Verdeel dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
Hussel halverwege nog eens door elkaar.

Bak de borrelnootjes lekker krokant.
Laat ze afkoelen.
Probeer daar nu maar eens van af te blijven.

Tot volgende week woensdag voor een nieuw recept van Gezondere Dagelijkse Kost.

Smullen maar, of beter gezegd: gezondheid!

Luc

ps. "like" mijn recepten op Facebook - deel ze met iedereen voor wie gezond eten belangrijk is