Bloemkoolrijst (vers)

Ingrediënten:
400 g bloemkool (2-4 personen)
kleine scheut rijstolie, maar olijfolie kan ook
kruiden
Bereidingswijze:
Verwijder de bladeren en het harde deel
van de bloemkool
Snijd de bloemkool in kleine stukken
Keukenmachine: Malen tot korrels
Blender: Voeg
een beetje water toe en blenden tot
de gewenste grootte
(werk niet
te snel => puree ipv korrels)
Giet de korrels af door een zeef
Dep de bloemkoolrijst droog met een handdoek
Verhit olijfolie in een hoge pan of wok
Doe de bloemkoolrijst erin en schep om
Blijf roerbakken of omscheppen opdat de bloemkoolrijst niet aanbrandt
Kruid met PeZo en eventueel andere kruiden toe
De bloemkoolrijst is snel gaar (2-5 minuten)
Liever geroosterde bloemkool?
Verwarm de oven voor
op 180°C
Stort de
bloemkoolrijst uit op een bakplaat met bakpapier
Spreid uit tot je een
gelijke laag hebt
Laat 10-15 minuten
roosteren.