Contacteer ons voor de beste service.

Bloemkoolrijst (vers)

Ingrediënten:
400 g bloemkool (2-4 personen)
kleine scheut rijstolie, maar olijfolie kan ook
kruiden

Bereidingswijze:
Verwijder de bladeren en het harde deel van de bloemkool
Snijd de bloemkool in kleine stukken
     Keukenmachine: Malen tot korrels
     Blender: Voeg een beetje water toe en blenden tot de gewenste grootte
                     (werk niet te snel => puree ipv korrels)
Giet de korrels af door een zeef
Dep de bloemkoolrijst droog met een handdoek

Verhit olijfolie in een hoge pan of wok

Doe de bloemkoolrijst erin en schep om
Blijf roerbakken of omscheppen opdat de bloemkoolrijst niet aanbrandt
Kruid met PeZo en eventueel andere kruiden toe
De bloemkoolrijst is snel gaar (2-5 minuten)

Liever geroosterde bloemkool?
Verwarm de oven voor op 180°C
Stort de bloemkoolrijst uit op een bakplaat met bakpapier
Spreid uit tot je een gelijke laag hebt
Laat 10-15 minuten roosteren.

Meer dan 20 jaar ervaring.