Appeltaart

Heb jij een appelboom in de tuin? Pluk dan de appels en maak een appeltaart! Wat is er leuker dan een appeltaart met eigen appels? Heb je geen appelboom? Koop dan je appels en geniet van die heerlijke geur van warme appeltaart!
Deze traktatie is heerlijk op zondag na een boswandeling. Of gewoon lekker tussendoor omdat je het verdiend hebt.
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 35 minuten
Ingrediënten: (1 taart/12 porties)
4 maatlepels Herbalife F1 Vanille
1 maatlepel Herbalife ProteïneDrinkMix (PDM)
250 g volkoren speltmeel
2 verse eieren
250 ml amandelmelk/havermelk ongezoet
16 g bakpoeder
3 appels
1 koffielepel kaneel
2 el honing
2 el olijfolie
Benodigdheden:
20 cm vierkante of ronde springvormvorm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil twee appels en snijd ze in mooie, kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met de kaneel en 1 eetlepel honing in een kom apart.
Doe de F1 poeder, PDM, speltmeel, bakpoeder, eieren, amandelmelk, de overige eetlepel honing en de olijfolie in een keukenmachine.
Maak/mix er een glad beslag van.
Voeg daarna beide mengsels samen en roer goed door.
Bekleed een springvorm met een vel bakpapier en klik de rand vast zodat het papier blijft zitten.
Schep het beslag in de vorm en druk het aan.
Snijd de derde appel (ongeschild) in plakjes en leg deze bovenop de taart.
Bak de taart 35 minuten en kijk even met een satéprikker of hij goed gaar is.
Is de prikker droog? Dan is de taart klaar om te serveren!
Voedingswaarde per portie:
270 Energie (kcal)
7 Vet (g)
40 Koolhydraten (g)
3,8 Vezels (g)
9,7 Eiwitten (g)